Realtime Zicht op de Zaak!

Enkele sectoren, waarin Qme12 al met succes is geïmplementeerd

Zakelijke en financiele dienstverlening/ ICT

 

70% van de klantloyaliteit word bepaald op basis van gedrag van uw medewerkers. Qme12 geeft u realtime inzicht in het gedrag van uw mensen in het veld. Voorkom verrassingen! Door tijdig inzicht stelt Qme12 u in staat de juiste beslissingen te nemen. 

Zorg en welzijn

 

De zorg maakt een grote verandering door,  de juiste patientbeleving is essentieel in het verkrijgen van kwalitatief goede zorg. Ook stellen deze veranderingen hoge eisen aan uw professionals.  Met de door Qme12 gebruikte CanMeds Competenties, EPS, NPS en vitaliteits inzichten bent u in staat uw dienstverlening verder te optimaliseren en uw medewerkers te faciliteren gedurende deze transitie. 

 

 

Overheid/Publieke sector

 

Een goed verbonden overheid stelt de input van de burger centraal. Optimaliseer uw dienstverlening en klantbeleving met de real time inzichten uit Qme12. 

 

Daarnaast vragen coa afspraken zoals bij de provincies nieuwe tools voor uw medewerkers en leidinggevenden. Qme12 help u in optima forma om

'het goede gesprek' te faciliteren.

 

Onderzoek wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie

 

 

Industrie en (petro)chemie

Veiligheid en de goede samenwerking met business partners zijn essentieel in het slagen van een project. Qme 12 geeft u continue de inzichten om het proces goed te monitoren en snel te schakelen op basis van de juiste input!

 

Human resources

 

Duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, zelfsturing zijn essentieel in het moderne agile werken en agile HR beleid. Ondersteun uw medewerkers met hun persoonlijke ontwikkeling, vergroot medewerkerstevredenheid en medewerkers vitaliteit met geobjectiveerde feedback, geef uw managers en medewerkers met Qme12 de tools om uw HR beleid te implementeren. Bekijk de mogelijkheden.

 

lees meer over agile HR:

Sales

 

Continue inzicht in je klantbeleving en objectieve feedback verbetert je relatie met de opdrachtgever, verbetert je forecast en verbetert je resultaten. Verlies geen onnodige tijd en budget! Qme12 helpt nog meer rendement uit je verkoop inspanningen te halen!

Customer service

 

Uit onderzoek blijkt dat:

Een tevreden klant deelt zijn ervaring 3 keer met anderen

Een ontevreden klant deelt zijn ervaring 11 keer met anderen..

 

Hoe tevreden zijn u klanten nu echt?

Kloppen de verhalen die u (intern) hoort wel?

Qme12 geeft u een objectief en gevalideerd beeld, Kortom Qme12 helpt om escalaties te voorkomen

 

Training & (loopbaan) Coaching

Qme12 geeft zowel trainer/ coach als deelnemer en opdrachtgever waardevolle realtime inzichten waardoor de effectiviteit en de kwaliteit van de trajecten vergroot zal worden!

Onderzoek zelf de mogelijkheden als coach

 

Wilt u als trainings-, coach organisatie gebruik maken van Qme12, neem dan met ons contact op.